55555

Recept på risotto med svart trumpetsvamp. En risotto ska vara lös och krämig. Så låt den aldrig vänta på gästerna!

För 4 pers

Ingredienser

Risotto med svart trumpetsvamp

4 dl arborioris
400 g svart trumpetsvamp
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
10 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
50 g smör
1/2 dl torrt vitt vin
2 msk + 2 msk olivolja
1/2 tsk + 1 tsk salt
100 g riven parmesanost
2 msk strimlad persilja
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar

40 min

Risotto med svart trumpetsvamp – gör så här:

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Koka upp vatten och buljongtärning. Fräs schalottenlöken i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 min. Tillsätt vitlöken och häll över vinet. Låt vinet koka in i riset. Häll på lite buljong och låt koka på svag värme. Späd med buljongen undan för undan och låt koka ca 20 min.
  3. Ansa svampen och skär dem mitt i tu. Stek svampen i en stekpanna i 2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Vänd ner ost och persilja i riset och krydda med 1 tsk salt och  1 krm peppar. Låt riset koka ytterligare ca 3 min.
  4. Fördela risotton på tallrikar, ringla över 2 msk olja och mal över 1 krm peppar. Toppa med svampen.
    risotto-med-svart-trumpetsvamp