Risotto med svamp och färskost

Recept på risotto med svamp och färskost. Krämig risotto med stekt svamp och en klick het ajvar relish. Ät som den är eller servera med kyckling eller fisk.

30 min

Risotto med svamp – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp vatten och fond. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull eller gryta, utan att den tar färg.
  2. Tillsätt riset till löken och låt fräsa med ett par minuter. Häll på vin och låt det puttra in i riset. Tillsätt het buljong, lite i taget, under ca 20 min. Rör om då och då. Tillsätt ev mer vatten för att få en krämigare konsistens på risotton. Riset ska vara genomkokt men lite ”tuggigt”. Dra av från värmen och blanda i färsk-osten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Skiva svampen och bryn i smör i en stekpanna. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Servera risotton i djupa tallrikar. Toppa med svamp och ajvar relish. Garnera med timjan.

Recept från /LagaLätt