Risotto med spetskål och kantareller

4.84.84.84.84.8

Recept på risotto med spetskål och kantareller. Svensk-italiensk smakkombination med risotto, kantareller och dill. 

För 4 personer

Ingredienser

2 dl risottoris, t ex avorio
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör, + 2 msk
1 dl vitt vin, torrt
7 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk salt, + 0,5 tsk
300 g kantareller
200 g spetskål
0,5 knippa dill
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl parmesanost, riven

30 minuter

Risotto med spetskål och kantareller – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 2 msk smör. Häll på vinet och låt det koka in. Koka upp vatten och buljongtärningar. Späd riset med buljong, några deciliter i taget, och rör tills risotton blir tjock och krämig. Krydda med 1/2 tsk salt.
  2. Ansa kantarellerna. Stek dem i 2 msk smör. Skär kålen i mindre bitar och låt den steka med kantarellerna. Grovhacka dillen och blanda ner. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. 
  3. Blanda ner parmesanen i risotton och späd eventuellt med lite vatten så den blir krämig. Servera med kantareller och kål.

 

Fler recept med: Övrigt, Ris och gryn, Vegetariskt