Risotto med spetskål och kantareller

Recept på risotto med spetskål och kantareller. Svensk-italiensk smakkombination med risotto, kantareller och dill. 

Ingredienser

  • 2 dl risottoris - t ex avorio
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör - + 2 msk
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 7 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 300 g kantareller
  • 200 g spetskål
  • 0,5 knippe dill
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 2 msk smör. Häll på vinet och låt det koka in. Koka upp vatten och buljongtärningar. Späd riset med buljong, några deciliter i taget, och rör tills risotton blir tjock och krämig. Krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Ansa kantarellerna. Stek dem i 2 msk smör. Skär kålen i mindre bitar och låt den steka med kantarellerna. Grovhacka dillen och blanda ner. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. 

  3. Blanda ner parmesanen i risotton och späd eventuellt med lite vatten så den blir krämig. Servera med kantareller och kål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!