4.54.54.54.54.5

Risotto med kyckling och svamp är god att servera med en grönsallad. Färskosten för risotton härligt krämig.

För 4 portioner

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
1 hönsbuljongtärning
3 dl arborioris
250 g champinjoner
1 knippa salladslök
100 g färskost
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, ­nymald svartpeppar

30 min

Risotto med kyckling och svamp – gör så här:

  1. Putsa kycklingen och skär i stora bitar. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningen. Lägg i riset och låt koka utan lock ca 20 min. Rör om då och då.
  2. Ansa svampen och skär i fjärdedelar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite till garnering.
  3. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen på ett fat.
  4. Stek svamp och lök i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda ner kyckling och svampfräs i riset när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Rör i färskost och 1/2 msk vinäger. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över den sparade salladslöken och servera.
    pren