30 min
Risotto med kyckling och svamp – gör så här:
- Putsa kycklingen och skär i stora bitar. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningen. Lägg i riset och låt koka utan lock ca 20 min. Rör om då och då.
- Ansa svampen och skär i fjärdedelar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite till garnering.
- Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen på ett fat.
- Stek svamp och lök i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda ner kyckling och svampfräs i riset när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Rör i färskost och 1/2 msk vinäger. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över den sparade salladslöken och servera.