Risotto med grönkål och skogschampinjoner

Recept på en mumsig risotto med grönkål och skogschampinjoner. Risotton bör serveras direkt, annars måste man späda med mer buljong.

30 min

Svamprisotto med grönkål och skogschampinjoner – gör så här:

  1. Koka upp vatten och buljong och låt det sjuda.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i 1 msk olja. Tillsätt riset och fräs ytterligare ca 2 min.
  3. Häll på lite buljong och låt koka på svag värme utan lock. Späd med lite buljong i taget tills riset är mjukt men med tuggmotstånd, ca 20 min.
  4. Ta bort den tjocka nerven i mitten på grönkålen och strimla kålen. Fräs den i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt. Rör ner grönkålen i risotton. Krydda med citronsaft och 1/2 tsk salt och rör slutligen ner osten.
  5. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i 2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Toppa risotton med svamp.

Recept från