00000

Recept på en mumsig risotto med grönkål och skogschampinjoner. Risotton bör serveras direkt, annars måste man späda med mer buljong.

För 4 personer

Ingredienser

1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 gul lök
1 msk + 1 msk + 2 msk olivolja
4 dl arborioris
100 g grönkål
2 msk pressad citron
1/2 tsk +1/2 tsk + 1/2 tsk salt
1 dl riven parmesanost
250 g skogschampinjoner
1 vitlöksklyfta

30 min

Svamprisotto med grönkål och skogschampinjoner – gör så här:

  1. Koka upp vatten och buljong och låt det sjuda.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i 1 msk olja. Tillsätt riset och fräs ytterligare ca 2 min.
  3. Häll på lite buljong och låt koka på svag värme utan lock. Späd med lite buljong i taget tills riset är mjukt men med tuggmotstånd, ca 20 min.
  4. Ta bort den tjocka nerven i mitten på grönkålen och strimla kålen. Fräs den i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt. Rör ner grönkålen i risotton. Krydda med citronsaft och 1/2 tsk salt och rör slutligen ner osten.
  5. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i 2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Toppa risotton med svamp.