30 min
Svamprisotto med grönkål och skogschampinjoner – gör så här:
- Koka upp vatten och buljong och låt det sjuda.
- Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i 1 msk olja. Tillsätt riset och fräs ytterligare ca 2 min.
- Häll på lite buljong och låt koka på svag värme utan lock. Späd med lite buljong i taget tills riset är mjukt men med tuggmotstånd, ca 20 min.
- Ta bort den tjocka nerven i mitten på grönkålen och strimla kålen. Fräs den i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt. Rör ner grönkålen i risotton. Krydda med citronsaft och 1/2 tsk salt och rör slutligen ner osten.
- Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i 2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Toppa risotton med svamp.