3.83.83.83.83.8

Risotto med getost är festlig vegomat. Välj getost efter vad du gillar bäst – en mild sort eller en mer smakrik.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl avorioris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g broccoli, färsk
100 g svartkål
50 g parmesanost, riven
200 g getost, chèvre på rulle
rapsolja, vitvinsvinäger, grönsaksbuljongtärning, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Risotto med getost – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs ris och lök i 1 msk olja ca 2 min. Smula ner buljongtärningen i ca 7 dl vatten och låt koka upp under omrörning. Späd riset med buljongen under omrörning. Blanda ner 1 msk vinäger.
  2. Skär broccolin i mindre bitar. Strimla svartkålen. Stek kålen mjuk i 1/2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Blanda ner parmesan (spara lite till garnering) och smulad getost i risotton. Servera direkt med broccoli och svartkål.