Risotto med dill

Recept på risotto med dill. En härlig bjudrätt med fräscha smaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon

Risotto

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl arborioris - eller avorioris
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk citronsaft - pressad
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 0,5 dl parmesan - grovriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken i smör i en kastrull. Rör i riset och hälften av vattnet. Smula i buljongtärningen och tillsätt citron.

  3. Låt riset koka på svag värme utan lock ca 20 minuter. Späd med vattnet och rör då och då.

  4. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna.

  5. Ta upp den och knyt en baconskiva runt varje filé. Efterstek dem i övre delen av ugnen ca 10 minuter.

  6. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i bitar. Lägg ner dem i risotton när det återstår 5 minuter. Rör ner dill och ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!