Risotto med bönor och karljohansvamp

Recept på risotto med bönor och karljohansvamp. Risotton är godast nylagad! Risotton kan göras nästan klar, vänta med att späda med buljong till strax före servering.

30 minuter

Risotto med bönor och karljohansvamp – gör så här:

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs 2/3 av löken (spara lite till garnering). Rör ner riset. Låt fräsa ca 1 minut.
  2. Häll på vinet, rör om och låt vinet koka in i riset. Späd med buljongen, lite i taget, och låt koka ca 20 min.
  3. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs den i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ner svamp och ost i risotton. Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Toppa med bönor, lök och parmesanost.

Recept av Pia Hall
 

Matcha mat & dryck

Till den här vegetariska rätten passar både vitt och rött vin. Välj gärna viner med tydlig fruktighet och fräschör som matchar de fint avrundade smakerna i rätterna. Flera av rätterna innehåller ost, som är en bra smakbrygga till vinet.

Vitt vin

Blason de Bourgogne Mâcon-Villages 2016, Frankrike, 99 kr.
Piggt, tilltalande med toner av gul frukt och ett lätt, smörigt avrundat inslag.

Rött vin

Piemonte Barbera 2016, Italien, 99 kr
Friskt och fräscht ekovin med stråk av röda bär, plommon och örter.

Alkoholfritt

Äppelmust Ingrid Marie 2016, Sverige, 40 kr (37,5 cl)
Frisk äppelmust med balans mellan sötma och syra, inslag av honung och örter.
 
Hittar du inte något av dessa på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Recept från