Risotto

En enkel och god risotto med rik smak av parmesan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 7 dl avorioris
  • 4,5 dl vitt vin - torrt
  • 7 dl vatten
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 5 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en vid gryta. Fräs riset hastigt under omrörning.

  2. Sänk värmen och späd efter hand som vätskan kokar in med vin och buljong. Rör ofta.

  3. När vätskan är slut och riset är kokt men fortfarande har en kärna rörs parmesanosten i och risotton serveras genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!