00000

Förpackningar med blandade soppgrönsaker säljs i grönsaksdisken.

För 4 personer

Ingredienser

500 g soppgrönsaker eller
1 stor morot
1 palsternacka
1 rotselleri en bit
1 purjolök en bit
4 medelstora potatisar (ca 300 g)
4 wienerkorvar
2 msk olivolja
2 hönsbuljongtärningar
1 l vatten
1 dl risoni (eller annan liten pastasort)
1 krm nymald svartpeppar
2 tomater grovhackade
1 dl persilja hackad

Risonisoppa med korv – gör så här:

  1. Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skär potatisen i klyftor. Skär korven i slantar.
  2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, palsternacka och rotselleri ca 5 min. Tillsätt purjolök, smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning 1–2 minuter.
  3. Späd med vattnet och lägg i potatisen. Låt koka under lock ca 5 minuter. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Lägg i korven och smaka av med peppar.
  4. Blanda tomater och persilja. Servera soppan och toppa med tomat och persilja.