Risonisoppa med bönor och pestobröd

Recept på risonisoppa med bönor och pestobröd. Mättande och god soppa som alla kan gilla, inte bara vegetarianer.
Charlotte Jenkinson
Risonisoppa med bönor och pestobröd
Risonisoppa med bönor och pestobröd Foto: Ulrika Pousette

Risonisoppa med bönor och pestobröd

  • 1 ask soppgrönsaker - (500 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl risoni (barilla)
  • 1 burk cannellinibönor - (400 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 ciabattabröd - (100 g)
  • 1 dl pesto

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs rotfrukter, lök och vitlök i olja i en gryta.

  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och blanda i risonin. Koka ca 11 min.

  3. Spola av bönorna med kallt vatten och lägg dem i soppan. Krydda med salt och peppar.

  4. Skär brödet i skivor. Rosta det i brödrost. Bred pesto på brödet. Servera bröden till soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!