Halloumin i denna pastasallad går förstås också utmärkt att grilla direkt på grillen och vända ner i salladen strax före servering.

För 8 person(er)

Ingredienser

3 dl risoni
1 paprika röd
1 squash (ca 350 g) liten
1 msk rapsolja
0,5 tsk salt + 2 krm salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 halloumiost (à 150 g)
2 msk citron pressad
2 msk olivolja, extra vergine

Risonisallad med halloumi – gör så här:

  1. Koka pasta, gärna risonin, enligt anvisning på förpackningen. Häll den i en sil och spola den under kallt vatten.
  2. Kärna ur paprikan. Tärna paprika och squash. Stek i olja tills grönsakerna fått fin färg. Strö på 1/2 tsk salt.
  3. Blanda pastan och grönsaker i en stor skål.  Strö på 2 krm salt och peppar.
  4. Skiva halloumi. Stek den i en stekpanna utan fett. Skär den i bitar och vänd ner i salladen. Tillsätt citronsaft och olja.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader