Ca 400 kcal per portion, 13 g fett, 14 g protein, 56 g kolhydrater
Risoni primavera med rostade tomater
Ingredienser
- 4 kvisttomater
- 8 salviablad - färska
- 3 msk olivolja - (2 msk + 1 msk)
- 1,5 tsk salt - (0,5 tsk + 1 tsk)
- 3 krm svartpeppar - nymald (1 krm + 2 krm)
- 1 gul lök
- 8 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongstärningar
- 4 dl risoni (barilla)
- 500 g grön sparris
- 2 dl gröna ärter
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Lägg på salvia, 2 msk olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.
-
Skala och hacka löken. Fräs i 1 msk olivolja ca 2 min. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min.
-
Bryt av nedersta delen på sparrisen, skär i mindre bitar. Blanda ner sparrisen efter halva koktiden. Vänd ner ärterna i slutet av koktiden. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
-
Servera risonin med tomater.