Risoni primavera med rostade tomater

Rätten påminner om risotto, men risoni är egentligen en sorts pasta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kvisttomater
  • 8 salviablad - färska
  • 3 msk olivolja - (2 msk + 1 msk)
  • 1,5 tsk salt - (0,5 tsk + 1 tsk)
  • 3 krm svartpeppar - nymald (1 krm + 2 krm)
  • 1 gul lök
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 4 dl risoni (barilla)
  • 500 g grön sparris
  • 2 dl gröna ärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Lägg på salvia, 2 msk olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.

  2. Skala och hacka löken. Fräs i 1 msk olivolja ca 2 min. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min.

  3. Bryt av nedersta delen på sparrisen, skär i mindre bitar. Blanda ner sparrisen efter halva koktiden. Vänd ner ärterna i slutet av koktiden. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Servera risonin med tomater.

Ca 400 kcal per portion, 13 g fett, 14 g protein, 56 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!