Risoni med paellasmak

00000

Recept på risoni med paellasmak. Risonisallad passar även fint till grillad fisk eller kyckling.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g risoni
3 paprikor gärna i olika färger
3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 paket saffran (1/2 g)
2 dl vitt vin torrt
2 msk kycklingfond konc
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
400 g kvisttomater små

Garnering:

bladpersilja

40 minuter

Gör så här:

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Spola av den i kallt vatten och låt den rinna av.
  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt saffranet. Häll på vin, fond och socker. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca 5 min.
  3. Repa tomaterna och blanda ner dem i pannan. Låt kallna.
  4. Blanda risonin med grönsaksfräset och servera.

 

Fler recept med: Buffémat, Fest, Grönsaker, Övrigt, Pasta