Risgryta från amerikanska Södern

Laga en kryddstark risgryta med smakrik, rökt korv, typ salami eller rökt kött. Skalade kräftstjärtar ska det också vara i.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vildrismix
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 300 g korv - rökt, rökt kött
  • 170 g kräftstjärtar
  • 400 g tomater - konserverade, körsbärs- eller hela.
  • 1 krm tabasco
  • 0,5 dl persilja - hackad

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i olja i en gryta.

  2. Rör i ris, vatten och buljongtärning. Låt riset koka enligt förpackningen.

  3. Skär korv eller kött i bitar. Låt kräftorna rinna av.

  4. Rör ner tomaterna med sitt spad, korv, kräftor, tabasco och persilja.

  5. Låt grytan koka någon minut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!