00000

Laga en kryddstark risgryta med smakrik, rökt korv, typ salami eller rökt kött. Skalade kräftstjärtar ska det också vara i.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök, gul
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 dl vildrismix
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
300 g korv, rökt, rökt kött
170 g kräftstjärtar
400 g tomater, konserverade, körsbärs- eller hela.
1 krm tabasco
0,5 dl persilja, hackad

Tillbehör

sallad

Risgryta från amerikanska Södern

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i olja i en gryta.
2. Rör i ris, vatten och buljongtärning. Låt riset koka enligt förpackningen.
3. Skär korv eller kött i bitar. Låt kräftorna rinna av.
4. Rör ner tomaterna med sitt spad, korv, kräftor, tabasco och persilja.
5. Låt grytan koka någon minut.