Risgrynskaka med äpple och torkade tranbär

Risgrynskakan är mäktig men inte så söt och passar därför utmärkt efter en soppa. Den går bra att förbereda och värma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 msk strösocker - + 2 msk strösocker gärna råsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 1 äpple - stort
  • 1 krm kanel
  • 0,5 dl mandel - rostad, flagad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 0,75 dl tranbär - torkade

Tillbehör

  • vaniljglass - eller punchrussinglass eller lättvispad grädde, gärna smaksatt med punch

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blötlägg tranbären i lite hett vatten några minuter om de är hårda. De ska vara mjuksega, som russin i konsistensen.

  2. Blanda risgrynsgröt, ägg, 2 msk socker, tranbär, kanel och citronskal.

  3. Skala och skär äpplet i små tärningar.  Blanda ner dem och hälften av den flagade mandeln. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 20 cm. Strö över resterande mandel och socker. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Servera risgrynskakan ljummen med glass eller grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!