Risgrynsgröt i ugn – recept och film!

Ett bra recept på gröt med minimal risk för att den bränner fast. Den kan till och med glömmas bort i ugnen några timmar. Servera med knapriga tillbehör som mandlar och granatäppel­kärnor och kanel förstås. Ett recept på tomtegröt som räcker till många!
Recept på risgrynsgröt. Bästa sättet att koka tomtegröt!
Recept på risgrynsgröt. Bästa sättet att koka tomtegröt!

Ingredienser

  • 4 dl ris - rundkornigt
  • 8 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 kanelstång
  • 13 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp risgryn, vatten, socker, salt och kanel i en stor gryta. Sjud under lock ca 10 min.

  2. Sätt ugnen på 125°. Häll mjölk och grädde i grytan och låt det långsamt koka upp. Rör om under tiden.

  3. Ställ in grytan på nedersta falsen i ugnen med locket på. Låt stå ca 1 1/2 timme. Gröten kan, om den inte ska ätas direkt, kylas och sedan värmas i mikron eller på låg värme på spisen.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!