Risgrynsgröt i ugn – recept och film!
Ett bra recept på gröt med minimal risk för att den bränner fast. Den kan till och med glömmas bort i ugnen några timmar. Servera med knapriga tillbehör som mandlar och granatäppelkärnor och kanel förstås. Ett recept på tomtegröt som räcker till många!
Ingredienser
- 4 dl ris - rundkornigt
- 8 dl vatten
- 1,5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1 kanelstång
- 13 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
-
Koka upp risgryn, vatten, socker, salt och kanel i en stor gryta. Sjud under lock ca 10 min.
-
Sätt ugnen på 125°. Häll mjölk och grädde i grytan och låt det långsamt koka upp. Rör om under tiden.
-
Ställ in grytan på nedersta falsen i ugnen med locket på. Låt stå ca 1 1/2 timme. Gröten kan, om den inte ska ätas direkt, kylas och sedan värmas i mikron eller på låg värme på spisen.