Risgrynsgröt i ugn – recept och film!

Ett bra recept på gröt med minimal risk för att den bränner fast. Den kan till och med glömmas bort i ugnen några timmar. Servera med knapriga tillbehör som mandlar och granatäppel­kärnor och kanel förstås. Ett recept på tomtegröt som räcker till många!

Recept: Risgrynsgröt i ugn

  1. Koka upp risgryn, vatten, salt, socker och kanel i en stor gryta. Sjud under lock ca 10 min.
  2. Sätt ugnen på 125°. Häll mjölk och grädde i grytan och låt det långsamt sjuda upp. Rör om under tiden.
  3. Ställ in grytan i ugnen på nedersta falsen med locket på. Låt stå ca 1 1/2 timme. Gröten kan, om den inte ska ätas direkt, kylas och sedan värmas i mikrovågsugn eller på låg värme på spisen.

Så gör du julgröt i ugn:

 

Recept från