Risgrynscrème caramel

Här behövs små ugnssäkra portionsformar som rymmer ca 1 1/2 dl. Bra att förbereda 1 dag före.

(sök recept på risgrynsgröt i vår  receptdatabas )

Risgrynscrème caramel

1. Sätt ugnen på 150°. Skölj formarna med kallt vatten. Smält socker, vatten och limesaft i en kastrull.
2. Rör inte för mycket, då kan det sockra sig. Koka tills sockret fått fin karamelliserad färg.
3. Häll lite av sockerkaramellen i en form och vrid runt så karamellen täcker bottnen och lite upp på kanten. Fortsätt med alla formarna. Låt svalna.
4. Blanda risgrynsgröt, ägg, äggula, grädde och socker. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Tillsätt vaniljfrö och limeskal.
5. Fördela smeten i formarna och ställ i en långpanna. Häll hett vatten i långpannan och grädda i vattenbad 35-40 min. Kontrollera att de stelnat innan de tas ut ur ugnen. Ställ kallt ca 8 timmar. Lossa runt kanten och stjälp upp försiktigt.

Recept från