Ris à la Toscana Foto: Ulrika Pousette 4.34.34.34.34.3(3) Ny och spännande smak på ris à la Malta – med citron, basilika och pinjenötter. Skriv ut För 6 personer Ingredienser 1 dl grötris 2 dl vatten 2,5 dl mjölk 1 krm salt 1 dl vispgrädde 3 msk strösocker 1 msk basilika, finstrimlad garnering 50 g pinjenötter, rostade Ris à la Toscana – gör så här: Koka riset sakta ca 8 min i vattnet. Häll på mjölk och salt och fortsätt koka på svag värme utan lock ca 20 min, tills riskornen är mjuka. Låt kallna. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut saften. Lättvispa grädden och blanda med ris, citronsaft och -skal, socker och basilika. Strö över pinjenötterna och servera. Fler recept med: Jul, Ris och gryn Vegetariskt Köttbullar och vegobullar med senap och timjan 30 minuter Skaldjur Räkbibimbap 20 minuter Sill Julens överblivna sill med potatiskräm, ost, löjrom och krispigt bröd 30 minuter Julgodis Saffranskola 30 minuter + tid att kallna