Ris à la malta med björnbärskompott och pistasch-crunch

Perfekt dessert till många, så gör gärna dubbel sats!

25 minuter

Ris à la malta med björnbärskompott och pistasch-crunch – gör så här:

  1. Kompott: Koka upp björnbär, citronsaft och socker i en kastrull och sjud ca 5 min. Mosa sönder bären lite lätt med en potatisstöt eller gaffel. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
  2. Vispa grädden. Blanda risgrynsgröt, grädde, florsocker och vaniljpulver. Ställ kallt.
  3. Crunch: Grovhacka nötterna. Smält smöret i en stekpanna, häll i sirapen. Blanda ner övriga ingredienser. Rosta på medelvärme under omrörning till fin färg. Häll ut på ett bakplåtspapper, låt kallna.
  4. Servera ris à la maltan med björnbärskompott i portionsglas. Strö över pistasch-crunchet. Toppa med frukt eller bär.

 

Recept från