Ringblomspasta med varm tomatsallad

Välj ut de fräschaste blommorna och dra loss en nypa kronblad i taget. Ringblommans kronblad ger en något pepprig smak till pastan förutom att de är dekorativa.

1. Häll mjölet i en matberedare. Knäck i äggen och kör till en smulig deg. Droppa i olja och vatten under maskinens gång. Kör till en fast deg.
2. Ta upp degen och knåda den ytterligare en stund. Blanda försiktigt ner blombladen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i rumstemperatur. Degen kan också förberedas och
förvars i kyl. Ta fram den 1 timme före beredning så att den mjuknar.
3. Kavla degen i maskin eller för hand. Den kan lätt fastna så var noga med att mjöla under tiden. Skär degen i långa remsor, ca 2 cm breda.
4. Skala och skär löken i klyftor. Dela kronärtskockshjärtan och tomater i klyftor. Dela osten i mindre bitar. Fräs lök, tomater och kronärtskockshjärtan i olivolja på svag värme i en stekpanna, 2-3 min.
5. Vänd ner osten. Salta och peppra. Koka pastan i lättsaltat vatten ca 3 min.
6. Servera pastan nykokt med varm tomatsallad och rucola.
Garnera med ringblomma.

Recept från