1. Häll mjölet i en matberedare. Knäck i äggen och kör till en smulig deg. Droppa i olja och vatten under maskinens gång. Kör till en fast deg.
2. Ta upp degen och knåda den ytterligare en stund. Blanda försiktigt ner blombladen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i rumstemperatur. Degen kan också förberedas och
förvars i kyl. Ta fram den 1 timme före beredning så att den mjuknar.
3. Kavla degen i maskin eller för hand. Den kan lätt fastna så var noga med att mjöla under tiden. Skär degen i långa remsor, ca 2 cm breda.
4. Skala och skär löken i klyftor. Dela kronärtskockshjärtan och tomater i klyftor. Dela osten i mindre bitar. Fräs lök, tomater och kronärtskockshjärtan i olivolja på svag värme i en stekpanna, 2-3 min.
5. Vänd ner osten. Salta och peppra. Koka pastan i lättsaltat vatten ca 3 min.
6. Servera pastan nykokt med varm tomatsallad och rucola.
Garnera med ringblomma.
Ringblomspasta med varm tomatsallad
Välj ut de fräschaste blommorna och dra loss en nypa kronblad i taget. Ringblommans kronblad ger en något pepprig smak till pastan förutom att de är dekorativa.
För 4 person(er)
Ingredienser
2,5 dl | vetemjöl |
2,25 dl | durumvete |
3 | medelstora ägg |
1 msk | olivolja |
1 msk | vatten |
1,5 dl | löst packade kronblad av ringblomma |
Varm tomatsallad
1 | gul lök |
400 g | kronärtskockshjärtan |
3 | tomater |
125 g | mozzarellaost |
1 msk | olivolja |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör
, rucolasallad, ringblommor |