1 timme + 40 minuter i ugn
Rimmad torskrygg med räkor och krasse – gör så här:
- Rimning: Blanda vatten, socker och salt i en stor bunke. Lägg torsken i lagen och låt ligga i rumstemperatur ca 30 min.
- Sätt ugnen på 150°. Torka av bitarna med hushållspapper, lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Skär bort skalet på citronerna med en kniv och skär ut filébitar. Finhacka bitarna och strö över fisken. Ringla över olja. Krydda med flingsalt och peppar.
- Tillaga mitt i ugnen tills fiskens innertemperatur är 54°, 20–30 min beroende på storlek. Ta bort skinnet. Lägg fisken på ett fat.
- Skär tomaterna i klyftor. Hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin.
- Citronette: Vispa ihop citronsaft, socker, senap, olja, salt och peppar.
- Toppa fisken med tomater, räkor, rädisor, krasse och pepparrot. Ringla över citronette.