40 minuter
Rimmad torsk med kräfthollandaise och dillpotatis – gör så här:
- Skär torsken i 4 portionsbitar. Blanda vattnet med salt och socker och rör tills de lösts upp. Lägg torskbitarna i lagen och låt ligga i rumstemperatur ca 30 min.
- Skrapa potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hacka dillen.
- Kräfthollandaise: Finhacka kräftorna. Stöt dillfröna fint i en mortel. Smält 150 g smör i en kastrull. Fräs dillfrön och tomatpuré i 1 msk smör i en kastrull under omrörning ca 2 min. Häll på vin och vatten och tillsätt äggulorna. Sjud under kraftig omrörning till en pösig kräm. Ta kastrullen åt sidan och vispa i det smälta smöret, lite i taget under vispning. Blanda i kräftstjärtarna.
- Låt sojabönorna koka med potatisen när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Låt potatis och bönor rinna av och blanda dem med dillen.
- Ta upp torsken ur rimningslagen och torka den med hushållspapper. Stek fisken i smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida.
- Servera torsken med potatis, sojabönor och sås och garnera med kräftstjärtar och dillkvistar.