Rimmad pilgrimsmussla med sikrom och dill

4.24.24.24.24.2

Enkelt, fräscht och lyxigt recept av smakmästaren Tom Sjöstedt. Rimmad pilgrimsmussla möter sikrom och gurka. Här får råvarorna tala för sig själva! Riktigt lyxigt – som det ska.

För 4 personer

Ingredienser

4 pilgrimsmusslor
3/4 tsk flingsalt
1/2 gurka, (à400 g)
50 g sikrom
12 små dillvippor
2 tsk olivolja
2 tsk pressad citron
1/2 krm nymald svartpeppar

20 min

Rimmad pilgrimsmussla med sikrom – gör så här:

  1. Skär musslorna i tunna skivor. Lägg skivorna på fyra småtallrikar. Strö över saltet. Skala och skär gurkan i korta stavar.
  2. Fördela gurka, sikrom och dill på musslorna. Droppa över olja och citron, strö på peppar.
Fler recept med: Nyårsmeny