Rimmad pilgrimsmussla med citronmascarpone och gräslök

Den som inte gillar rå fisk kan steka pilgrimsmusslorna lätt och skiva dem.
Allt om Mat

Snittar

  • 8 pilgrimsmusslor
  • krm salt - + 1 krm
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 burk mascarponeost - á 250 g
  • 0,5 msk mjölk
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 8 skivor formfranska
  • 50 g smör

Garnering

  • 4 msk gräslök - tunt skuren
  • 1 msk citronskal - finrivet

Gör så här

  1. Skär varje mussla i tre skivor med vass kniv. Lägg dem på en tallrik och strö över 1/2 tsk salt och 1/2 socker. Låt stå i kylen ca 30 min. Torka av musslorna med hushållspapper före servering.

  2. Blanda mascarponeost, mjölk och citronskal. Krydda med 1 krm salt.

  3. Stansa ut 24 rundlar ur brödskivorna med hjälp av en utstickare eller skär dem i fyrkanter. Stek brödbitarna frasiga i smör i en stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.

  4. Fördela mascarponecrèmen på bröden precis före servering. Toppa med musselskivor, gräslök och citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!