00000

Recept på rimmad lax med krämig dillpotatis. Dill och nykokt färskpotatis är oslagbart. Här är potatisen blandad med lätt syrlig crème fraiche.

För 4 pers

Ingredienser

Rimmad lax med krämig dillpotatis

400 g rimmad lax i tunna skivor
1 kilo potatis, gärna färsk
2 dl lätt crème faiche
1 tsk + 1/2 tsk salt
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
1 knippa dill
1 knippa rädisor
200 g sockerärter
2 msk olivolja

25 min

Rimmad lax med krämig dillpotatis — gör så här:

  1. Skrapa potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Halvera potatisarna om de är stora.
  2. Koka upp kokvattnet och vispa i lätt crème fraichen. Koka ihop 1–2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka dillen och vänd ner tillsammans med potatisen.
  3. Ansa rädisorna och halvera dem. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rädisorna koka med ca 30 sekunder. Häll av grönsakerna och blanda dem med olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Servera laxen med potatis och rädissallad.