Rimmad lax med dragonstuvad potatis

Här har färsk dragon tagit dillens plats i den stuvade potatisen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g lax - i skivor rimmad
  • 800 g delikatesspotatis
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 knippe dragon

Tillbehör

  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.

  2. Smält smöret i en kastrull och tilllsätt mjölet. Späd med mjölken lite i taget och låt stuvningen koka under omrörning ca 5 min. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften i stuvningen och smaka av med salt och peppar.

  3. Halvera större potatisar. Hacka dragonen. Vänd ner potatis och dragon i stuvningen.

  4. Skär den andra halvan citron i klyftor och servera dem till laxen med potatis och rucola.

Ca 400 kcal per portion

15 g fett 25 g protein 

40 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!