55555

Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad är god husmanskost. Palsternacka i moset och senap i salladen är smaker som passar till den rimmade läggen.  

För 4 personer:

Ingredienser

800 g fläsklägg, rimmat

Mos:

300 g palsternacka
200 g potatis, mjölig
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1,5 tsk salt

Sallad:

2 msk senap, skånsk
2 msk äppelcidervinäger
0,5 dl rapsolja
1 tsk flingsalt
150 g sallad, blandad

30 minuter + 2 1/2 timmes koktid för fläskläggen

Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad – gör så här:

  1. Lägg fläskläggen i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock ca 2 ½ timme, tills fläsket är mört.
  2. Mos: Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Koka den mjuk i mjölk och grädde. Skala och koka potatisen i osaltat vatten tills den är mjuk.
  3. Mixa palsternacka och vätskan med mixerstav. Pressa potatisen genom en potatispress och blanda med palsternackspurén. Krydda med salt.
  4. Sallad: Blanda senap, vinäger, olja och salt till en vinägrett. Blanda ner salladen precis före servering.
  5. Skiva läggen och servera med puré och sallad.