Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad  

Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad är god husmanskost. Palsternacka i moset och senap i salladen är smaker som passar till den rimmade läggen.  
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 800 g fläsklägg - rimmat

Mos

  • 300 g palsternacka
  • 200 g potatis - mjölig
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk salt

Sallad

  • 2 msk senap - skånsk
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Lägg fläskläggen i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock ca 2 ½ timme, tills fläsket är mört.

  2. Mos: Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Koka den mjuk i mjölk och grädde. Skala och koka potatisen i osaltat vatten tills den är mjuk.

  3. Mixa palsternacka och vätskan med mixerstav. Pressa potatisen genom en potatispress och blanda med palsternackspurén. Krydda med salt.

  4. Sallad: Blanda senap, vinäger, olja och salt till en vinägrett. Blanda ner salladen precis före servering.

  5. Skiva läggen och servera med puré och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!