Ricottapannkakor med jordgubbar och lönnsirap
Pannkakorna blir extra saftiga och luftiga med ricotta och äggvita i smeten.
Ingredienser
- 2 ägg
- 250 g ricottaost
- 2 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 25 g smör
Garnering
- 3 msk florsocker
Tillbehör
- 1 l jordgubbar
- 1 dl lönnsirap
Gör så här
-
Dela äggen. Vispa äggulor, ricotta och mjölk. Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Blanda ihop försiktigt.
-
Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten.
-
Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten. Stek pannkakorna 2–3 min på varje sida. Pudra över florsocker. Servera med jordgubbar och lönnsirap.