Ricottapannkakor med jordgubbar och lönnsirap

Pannkakorna blir extra saftiga och luftiga med ricotta och ­äggvita i smeten.
Petra Lindstrand

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 g smör

Garnering

  • 3 msk florsocker

Tillbehör

  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl lönnsirap

Gör så här

  1. Dela äggen. Vispa äggulor, ricotta och mjölk. Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Blanda ihop försiktigt.

  2. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten.

  3. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten. Stek pannkakorna 2–3 min på varje sida. Pudra över florsocker. Servera med jordgubbar och lönn­sirap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!