00000

Pannkakorna blir extra saftiga och luftiga med ricotta och ­äggvita i smeten.

För 10 pannkakor

Ingredienser

2 ägg
250 g ricottaost
2 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör

Garnering:

3 msk florsocker

Tillbehör:

1 liter jordgubbar
1 dl lönnsirap

25 minuter

Ricottapannkakor – gör så här:

  1. Dela äggen. Vispa äggulor, ricotta och mjölk. Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Blanda ihop försiktigt.
  2. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten. Stek pannkakorna 2–3 min på varje sida. Pudra över florsocker. Servera med jordgubbar och lönn­sirap.
ricottapannkakor med sirap

Foto: Lina Eriksson

Fler recept med: Brunch, Frukost, Övrigt