Ricottapannkakor med honungssmör och bär

Ricottapannkakor med honungssmör och bär passar bra till frukost eller brunch.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 g ricottaost
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 3 msk smör

Honungssmör

  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 2 msk honung - flytande

Tillbehör

  • 1 l bär - blandade, t ex jordgubbar, hallon, blåbär

Gör så här

  1. Dela äggen. Blanda äggulor, ricottaost och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i äggulesmeten.

  2. Vispa äggvitorna i en separat bunke till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i smeten.

  3. Honungssmör: Vispa smöret fluffigt tillsammans med honungen.

  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin färg på båda sidorna.

  5. Servera pannkakorna varma med honungssmör och bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!