50 min
Recept: Ricottabollar
- Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Låt svalna.
- Ansa och grovriv fänkålen. Blanda den med löken. Tillsätt ricotta, timjan, kryddpeppar, ägg och mjöl. Krydda med salt och peppar. Rör ihop till en lös smet.
- Häll ut mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp äggen på ytterligare en tallrik.
- Hetta upp oljan till 160 grader.
- Klicka ut smeten, ca 1 msk i taget, på tallriken med mjöl. Forma med lätta händer till en boll. Doppa i ägg och täck till sist med ströbröd.
- Fritera bollarna i omgångar ca 3 min, tills de är gyllenbruna och frasiga. Servera direkt eller värm dem senare ca 5 min i ugnen, 250 grader.
Tips: Börja med hälften av paneringen och vispa upp ett ägg i taget, eftersom det blir ganska kladdigt efter hand.