30 min
Ricottabiffar med morotspuré – gör så här:
- Skala morot och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
- Mixa morot- och palsternacksbitarna med smöret till en slät puré med en stavmixer eller i en blender. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
- Finriv parmesanosten. Finhacka gräslöken. Blanda parmesanost, gräslök, ricotta, 2 1/2 msk mjöl och äggulan. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd in det i ostsmeten.
- Häll ut 2 dl mjöl på en tallrik. Lägg en klick av röran (ca 1/2 dl) på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna.
- Stek biffarna i 3 msk olja ca 3 min per sida.
- Servera biffarna med puré och skördesallad (se recept här intill).