55555

Ribs med soja- och ingefärsglaze är smakrika och goda. Fyll på med glaze flera gånger medan spjällen steks så får de en god, klibbig yta.  

För 10-12 personer på julbord:

Ingredienser

1,5 kilo revben, eller kamben, tunna
2 liter vatten
2 tsk salt
5 svartpepparkorn

Glaze:

2 vitlöksklyftor
2 dl soja, japansk
1 dl ananasjuice, drickfärdig
1 dl honung
1 dl farinsocker
1 dl hoisinsås
1 dl ketchup
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk ingefära, riven, färsk
1 tsk chilipeppar, mald

20 minuter + 1 timme koktid + 30 minuter i ugn

Ribs med soja- och ingefärsglaze – gör så här:

  1. Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Krydda med salt och lägg i pepparkornen. Låt köttet sjuda under lock tills köttet lossnar lätt från benet, ca 1 timme. Låt köttet svalna i lagen.
  2. Glaze: Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka upp och sjud sedan ca 20 min, tills glazen tjocknat något.
  3. Sätt ugnen på 200°. Lägg spjällen på en plåt eller i en ugnssäker form. Pensla spjällen med hälften av glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills de fått fin färg. Pensla ribsen flera gånger med resterande glaze under tillagningstiden.
Fler recept med: Fläskkött, Jul, Kött