Ribs med dadelsalsa  

Ribs med dadelsalsa lagas snabbt med färdigkokta ribs. Salsan är även god till julskinka.  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 pkt ribs - färdigstekta (à 400 g)
  • 200 g dadlar - urkärnade, torkade
  • 4 apelsiner
  • 0,5 knippa salladslök
  • 1 kruka bladpersilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tillaga ribsen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Skär bort skalet från apelsinerna. Skär dem i hinnfria klyftor, ta till vara 3 msk saft från apelsinerna.

  3. Ansa och finstrimla salladslöken. Finhacka persiljan. Blanda dadlar, apelsin, lök och persilja med apelsinsaft, olja, vinäger, salt och peppar.

  4. Skär ribsen i bitar och servera med salsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!