3.53.53.53.53.5

Ribs med dadelsalsa lagas snabbt med färdigkokta ribs. Salsan är även god till julskinka.  

För 8 personer:

Ingredienser

2 paket ribs, färdigstekta (à 400 g)
200 g dadlar, urkärnade, torkade
4 apelsiner
0,5 knippa salladslök
1 kruka bladpersilja
0,5 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Ribs med dadelsalsa – gör så här:

  1. Tillaga ribsen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Skär bort skalet från apelsinerna. Skär dem i hinnfria klyftor, ta till vara 3 msk saft från apelsinerna.
  3. Ansa och finstrimla salladslöken. Finhacka persiljan. Blanda dadlar, apelsin, lök och persilja med apelsinsaft, olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Skär ribsen i bitar och servera med salsan.
Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Jul, Kött