Ribs med coleslaw och jalapeño- och ostgratinerad potatis

Recept på ribs med coleslaw och jalapeño- och ostgratinerad potatis. Ribs och potatis kan förberedas, ugnsstekas och grillas med extra rökspån strax före servering.
Gunilla Hultgren-Karell

Ingredienser

  • 2 kg baby back ribs - ca 6 spjäll
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl rökspån - blötlagda

Ostgratinerad potatis

  • 6 potatisar - stora
  • 2 jalapeño
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl parmesan - riven

Coleslaw

  • 1 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk spiskummin - stött
  • 400 g vitkål - eller spetskål
  • 1 äpple
  • 1 kruka trädgårdskrasse

Glaze

  • 1 dl grillsås - eller BBQ-sås, söt och rökig
  • 1 msk dijonsenap - eller amerikansk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotle chilipulver
  • 2 tsk timjan
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lossa hinnan på baksidan av revbenen och dra bort den. Blanda ihop alla kryddor. Fukta spjällen med vinäger och gnid in kryddblandningen.

  2. Lägg spjällen på en plåt och täck med ugnsfolie. Stek mitt i -ugnen ca 2 1/2 timme.

  3. Ostgratinerad potatis: Stick i potatisarna med en gaffel. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 1 timme.

  4. Höj ugnstemperaturen till 225°. Dela och gröp ur potatisarna. Kärna ur och hacka chilin. Mosa ihop potatisen med gräddfil, ost och chili. Fyll de urgröpta skalen med potatisröran och ställ dem på en plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått färg.

  5. Coleslaw: Blanda majonnäs, gräddfil, senap, socker, salt och spiskummin. Finstrimla kål och urkärnat äpple och blanda med trädgårdskrasse och dressing.

  6. Glaze: Blanda alla ingredienser.

  7. Tänd grillen, vänta tills det blir fin glöd. Lägg fuktat spån i grillen, använd röklåda eller lägg spånen på en bit aluminiumfolie.

  8. Grilla spjällen 5–10 min på varje sida. Lägg på locket för att behålla röken. Pensla dem med glazen och fortsätt grilla 2–3 min på varje sida, tills de fått färg. Servera med coleslaw och potatishalvorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!