Rhode Island-sås

Rhode Island-sås är en kall majonnäsbaserad sås som är god till sallad med skaldjur och rökt fisk. Den har inget att göra med delstaten Rhode Island i USA.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 st äggulor
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk sherry
  • 5 droppar tabasco

Gör så här

  1. Blanda äggulor, vinäger, salt och peppar.

  2. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning. Smaka av med senap.

  3. Blanda ner tomatpuré, sherry och tabasco.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!