00000

Härligt maffiga revbensspjäll marineras, kokas och griljeras med samma mustiga sås smaksatt med ingefära och apelsin.

För 10 person(er) på buffé

Ingredienser

1 1/2 kilo tjocka revbensspjäll
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära (8 cm)
1 apelsin
5 dl öl, t ex Åbro bryggmästareöl
1/2 dl honung
2 msk kinesisk soja
1/2 tsk mald muskot
1 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar

20 min+1 timme i marinad+2 timmars koktid

Revbensspjäll på karré med öl, apelsin och honung – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och hacka ingefäran. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda lök, vitlök, ingefära, apelsinskal, apelsinsaft, öl, honung, soja och muskot i en gryta.
  2. Krydda revbensspjället med salt och peppar och lägg det i grytan. Låt stå i kylen ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175°. Koka upp grytan på spisen. Sätt grytan mitt i ugnen och tillaga under lock ca 2 timmar, tills köttet är mört.
  4. Höj ugnsvärmen till 225°. Ta upp köttet och skär det i bitar. Häll marinaden i en kastrull och låt den koka ihop tills ca hälften återstår.
  5. Pensla spjället med marinaden. Griljera revbensspällsbitarna mitt i ugnen ca 10 min, vänd dem en gång under tiden.
Fler recept med: Fest, Kött, Övrigt