Revbensspjäll och sallad

God marinad kryddar tjockt revbensspjäll som steks i ugn. Sweet chilisås och soja ger asiatisk smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg revbensspjäll - tjocka, av lamm
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk honung - flytande
  • 2 tsk ingefära - färsk, finriven

Sallad

  • 200 g gröna bönor - (haricots verts)
  • 1 rödlök
  • 200 g sockerärter
  • 1 msk timjan - smulad, färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Syrad grädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Klappa in spjällen med den på båda sidor och lägg köttet i en långpanna. Låt stå 40 minuter.

  3. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd efter halva tiden.

Sallad till revbensspjäll

  1. Blanda grädden med citronsaft och låt den stå i rumstemperatur ett par timmar. Smaksätt med socker, salt och peppar och droppa i olivolja.

  2. Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. Spola dem i kallt vatten. Låt dem kallna helt och skär dem i strimlor på längden.

  3. Skala och skiva rödlöken tunt.

  4. Blanda alla ingredienserna i en skål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!