Revbensspjäll med sallad och syrad grädde

God marinad kryddat tjockt revbensspjäll som steks i ugn.

Revbensspjäll – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Klappa in spjällen med den på båda sidor och lägg köttet i en långpanna. Låt stå 40 minuter.
  3. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd efter halva tiden. Ta ut och servera med sallad.

Sallad till revbensspjäll

Citronsaft ger fin smak åt grädden i salladssåsen. Bönor och ärter kokas en kort stund och spolas i kallt vatten för att behålla den vackra gröna färgen.

  1. Blanda grädden med citronsaft och låt den stå i rumstemperatur ett par timmar. Smaksätt med socker, salt och peppar och droppa i olivolja.
  2. Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. Spola dem i kallt vatten. Låt dem kallna helt och skär dem i strimlor på längden. Skala och skiva rödlöken tunt.
    Blanda alla ingredienserna i en skål. Servera till revbensspjällen.

Recept från