Revbensspjäll med sallad och syrad grädde

God marinad kryddat tjockt revbensspjäll som steks i ugn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg revbensspjäll - tjocka, av lamm
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk honung - flytande
  • 2 tsk ingefära - finriven, färsk

Sallad

  • 200 g gröna bönor - (haricots verts)
  • 1 rödlök
  • 200 g sockerärter
  • 1 msk timjan - färsk, smulad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Syrad grädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja

Revbensspjäll

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Klappa in spjällen med den på båda sidor och lägg köttet i en långpanna. Låt stå 40 minuter.

  3. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd efter halva tiden. Ta ut och servera med sallad.

Sallad till revbensspjäll

  1. Citronsaft ger fin smak åt grädden i salladssåsen. Bönor och ärter kokas en kort stund och spolas i kallt vatten för att behålla den vackra gröna färgen.

  2. Blanda grädden med citronsaft och låt den stå i rumstemperatur ett par timmar. Smaksätt med socker, salt och peppar och droppa i olivolja.

  3. Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. Spola dem i kallt vatten. Låt dem kallna helt och skär dem i strimlor på längden. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda alla ingredienserna i en skål. Servera till revbensspjällen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!