00000

Revbensspjäll är favoritmat hos oss. Skär spjället i tunnare och mindre bitar före tillagningen och stek det i 40-45 minuter. Pensla med spiskummin, nejlikor och farinsocker.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg revbensspjäll
25 g smör
2 tsk salt
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk kryddnejlikor, malda
2 tsk farinsocker
2 tsk limesaft
1 vitlöksklyfta, pressad

Krämiga morötter:

4 morötter, grovt rivna
1 msk olja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl lätt crème fraiche

Servera med:

, couscous och sockerärter

1. Sätt ugnen på 225°. Dela spjället i mindre bitar, några med och andra utan ben. Dela de tjockaste bitarna även på höjden. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form.
2. Smält smöret i en kastrull och blanda med salt, kryddor, farinsocker, limesaft och vitlök. Pensla köttet med smörblandningen och stek mitt i ugnen 40-45 minuter.
3. Krämiga morötter: Fräs de rivna morötterna i olja några minuter i en panna. Smaksätt med salt, svartpeppar, spiskummin och vitlök. Blanda ner lätt crème fraiche och låt allt bli genomvarmt. Servera köttet med morötterna, couscous och sockerärter.