Revbensspjäll, julkryddade

Revbensspjäll till julbordet. Se till att revbenen är sågade på mitten i butiken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg revbensspjäll - tjocka
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl barbequesås
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1,5 msk apelsinjuice - konc
  • 1,5 msk honung - flytande
  • 1,5 tsk ingefära - mald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär spjällen i mindre bitar, längs benen. Salta och lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Häll över barbecuesåsen och blanda runt. Stek spjällen mitt i ugnen 1 timme, tills de fått fin färg.

  3. Blanda olja, apelsinjuice, honung och ingefära. Pensla spjällen runt om med blandningen och stek ytterligare 30 minuter mitt i ugnen.

  4. Här hittar du fler goda revbensspjäll till jul.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!