3.83.83.83.83.8

Revbensspjäll går utmärkt att ­rimma och koka dagarna före men vänta med att glasera tills det är dags för servering.

För 10-12 personer på julbord:

Ingredienser

Dag 1:

2 kilo revbensspjäll, tunna
4 liter vatten
4 dl salt

Koklag:

2 gula lökar
2 morötter
5 lagerblad
1 msk timjan
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddpepparkorn

Glasering:

1 dl rapsolja
0,5 dl tomatpuré
0,5 dl honung
1 msk soja, kinesisk
1 tsk grillkrydda
1 tsk svartpeppar, grovmald

30 minuter + 1 dygn i kyl + 2 timmars tillagning

Revbensspjäll – gör så här:

  1. Koka upp vatten och salt. Låt kallna. Lägg i revbensspjällen och låt stå i kylen 1 dygn.
  2. Koklag: Skala och skär lök och morötter i mindre bitar. Lägg revbenen i en gryta. Täck med vatten och låt koka upp. Skumma väl, tillsätt grönsaker, lagerblad, timjan och pepparkorn. Låt koka tills köttet börjar släppa från benen, ca 1 1/2 timme. Ta upp köttet. Låt kallna.
  3. Glasering: Blanda alla ­ingredienser. Sätt ugnen på 200°. Skär revbensspjällen i bitar. Vänd runt bitarna i glaseringen. Lägg dem på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Vänd bitarna och stek dem ytterligare ca 10 min.
Fler recept med: Fläskkött, Jul, Kött