Kamben är underbart att gnaga på 
och doppa i goda såser. Kokning före 
grillningen gör köttet mört.

För 8 portioner

Ingredienser

2 gula lökar
1 1/2 kg kamben alt tunna revbenspjäll

Glaze

1/2 dl flytande honung
1/2 dl tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk rapsolja
salt + flingsalt

30 min + 40 min kokning

Revbensspjäll, BBQ

 

1. Skala och klyfta lökarna. Koka dem med kambenen i saltat vatten 40 min.
2. Ta upp kambenen och låt dem rinna av 
på en plåt. Häll av vätskan från plåten när allt har droppat av.
3. Glaze: Blanda honung, tomatpuré, vinäger, paprikapulver, spiskummin, rapsolja och 1 tsk salt till en glaze. Gnid in ribsen med glazen.
4. Grilla ribsen till fin färg, ca 3 min per sida. Vänd på ribsen några gånger, och se till att inte den söta glazen gör att de bränns!
5. Strö över 2 tsk flingsalt och servera.

Fler recept med: Amerikanskt, Grilla, Nötkött, Övrigt