00000

Revbensspjäll. Plommonsås och char siu finns i välsorterade asiatiska butiker. Du måste bara prova!

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kambensrader eller tunna revbensspjäll, (à 600 g)
1 gul lök
1 morot
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt

Bbq-sås

1 vitlöksklyfta
2 dl plommonsås
2 dl char siu (gul bönsås)
4 msk hackad syltad ingefära
1/2 dl japansk soja
4 msk chilisås
10 korianderkvistar
4 sichuanpepparkorn

Garnering

sesamfrön
finstrimlad purjolök

1 timme+15 min i ugn

1. Skala och grovhacka lök och morot. Skala vitlöksklyftorna. Koka kambenen i lättsaltat vatten tillsammans med lök, morot och vitlök tills köttet nästan lossar från benen, beräkna ca 40 min.
2. Lyft upp försiktigt och kyl. När köttet kallnat, dra försiktigt bort den hårda hinnan på baksidan av kambenen. Skär så det blir ett ben på varje bit. Sätt ugnen på 225°.
3. Sås: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 30 min. Sila såsen.
4. Blanda kambenen med hälften av såsen i en ugnssäker form. Rosta dem mitt i ugnen tills kambenen fått fin färg, ca 15 min. Garnera med sesamfrön och purjolök. Servera revbensspjällen med resten av bbq-såsen som dippsås