Revbensspjäll  

Revbensspjäll blir saftiga och goda när de tillagas länge i ugnen.  
Pernilla Lundberg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 kg revbensspjäll - tjocka med ben
  • 2,5 tsk salt
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk ingefära - mald

Glaze

  • 1 bit ingefära - färsk (2 cm)
  • 1 dl sirap - ljus
  • 0,25 dl ättiksprit - (12 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda salt, socker och ingefära. Gnid in revbensspjällen med kryddblandningen. Lägg det i en ugnssäker form med fettsidan upp.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills köttet har fått fin färg. Sänk ugnstemperaturen till 100° och tillaga ytterligare ca 3 timmar tills köttets innertemperaturen är 98°. Låt revbensspjällen kallna.

  3. Glaze: Skala och skär ingefäran i bitar. Koka upp ingefära, sirap och ättika Ta åt sidan och låt dra ca 10 min.

  4. Sätt ugnen på 175°. Skär revbensspjället i bitar och pensla dem med glazen. Lägg dem på en plåt och värm mitt i ugnen ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!