3.83.83.83.83.8

Revbensspjäll blir saftiga och goda när de tillagas länge i ugnen.  

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 kilo revbensspjäll, tjocka med ben
2,5 tsk salt
1,5 msk strösocker
1 msk ingefära, mald

Glaze:

1 bit ingefära, färsk (2 cm)
1 dl sirap, ljus
0,25 dl ättiksprit, (12 %)

25 minuter + 3 timmar och 10 minuter i ugn i ugn

Revbensspjäll – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda salt, socker och ingefära. Gnid in revbensspjällen med kryddblandningen. Lägg det i en ugnssäker form med fettsidan upp.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills köttet har fått fin färg. Sänk ugnstemperaturen till 100° och tillaga ytterligare ca 3 timmar tills köttets innertemperaturen är 98°. Låt revbensspjällen kallna.
  3. Glaze: Skala och skär ingefäran i bitar. Koka upp ingefära, sirap och ättika Ta åt sidan och låt dra ca 10 min.
  4. Sätt ugnen på 175°. Skär revbensspjället i bitar och pensla dem med glazen. Lägg dem på en plåt och värm mitt i ugnen ca 10 min.
Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Jul, Kött