00000

Koka de tjocka revbensspjällen i förväg. Förvara i kylen tills de ska glaseras och stekas färdigt i ugn.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 kg revbensspjäll tjocka
1 l vatten
2 tsk salt
3 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 gul lök liten

Glace

1 dl hoisinsås
1 msk färsk ingefära riven

Revbensspjäll – gör så här:

  1. Koka upp vatten med salt, lagerblad, pepparkorn och lök i bitar.
  2. Skär revbensspjällen i bitar och lägg dem i det kokande vattnet. Skumma av ytan efter en stund och sjud sedan under lock ca 40 min. Låt svalna i spadet.
  3. Tag upp revbensspjällen ur kokspadet och låt dem rinna av. Sätt ugnen på 200°. Lägg köttbitarna i en ugnssäker form.
  4. Rör samman hoisinsås med riven ingefära och blanda med köttbitarna. Stek i nedre halvan av ugnen ca 20 min.