Reuben sandwich

Reuben sandwich är en klassiker från New York som emigranterna från öst tog med sig. Mackan brukar innehålla pastrami eller corned beef, men hamburgerkött är ett bra alternativ.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 8 skivor surdegsbröd
  • 3 msk senap - stark, gärna Colman’s
  • 120 g hamburgerkött - i tunna skivor
  • 3 dl surkål
  • 200 g edamerost - i tjocka skivor
  • 100 g smör
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Bred senap på brödskivorna. Lägg ost på alla brödskivor.

  2. Lägg surkål och hamburgerkött på 4 av brödskivorna. Lägg på de andra brödskivorna som lock.

  3. Stek mackorna i omgångar i smör och olja på svag värme 5–10 min. Osten ska smälta och brödet få en frasig yta.

  4. Servera mackorna varma eller kalla, gärna med cornichons och mer senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!