4.24.24.24.24.2

Reuben sandwich är en klassiker från New York som emigranterna från öst tog med sig. Mackan brukar innehålla pastrami eller corned beef, men hamburgerkött är ett bra alternativ.

För 4 mackor:

Ingredienser

8 skivor surdegsbröd
3 msk senap, stark, gärna Colman’s
120 g hamburgerkött, i tunna skivor
3 dl surkål
200 g edamerost, i tjocka skivor
100 g smör
2 msk olivolja

20 minuter

Reuben sandwich – gör så här:

  1. Bred senap på brödskivorna. Lägg ost på alla brödskivor.
  2. Lägg surkål och hamburgerkött på 4 av brödskivorna. Lägg på de andra brödskivorna som lock.
  3. Stek mackorna i omgångar i smör och olja på svag värme 5–10 min. Osten ska smälta och brödet få en frasig yta.
  4. Servera mackorna varma eller kalla, gärna med cornichons och mer senap.
Fler recept med: Amerikanskt, Kött, Mackor, Nötkött, Picknick