Renytterfilé med jordärtskockscrème och rödbetor

Renytterfilén och jordärtskocks-crèmen kan förberedas dagen före, men svampen är godast nystekt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg renytterfilé
  • 1 kg rödbetor - små
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 4 tsk enbär - krossade
  • 4 msk smör

Jordärtskockscrème

  • 1,5 kg jordärtskockor
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk salt

svamp

  • 400 g trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl gräslök - skivad
  • 1 tsk salt

garnering

  • 8 cocktailkaprisar
  • 1 dl cashewnötter - rostade
  • 1 pkt smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Rulla in köttet i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, ca 1 1/2 timme.

  2. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Skala dem och skär dem i klyftor.

  3. Jordärtskockscrème: Skala jordärtsskockorna.  Koka dem mjuka ca 15 min i mjölk och grädde. Häll av vätskan men spara den. Mixa skockorna med mixerstav och späd med vätskan till en jämn puré. Smaka av med citronsaft och salt.

  4. Svamp: Ansa svampen och stek den i smör ca 5 min. Tillsätt gräslöken och krydda med salt.

  5. Ta ut och låt köttet vila ca 5 min. Gnid in köttet med salt, peppar och enbär. Bryn köttet gyllenbrunt i 2 msk smör. Skär det i skivor.

  6. Värm rödbetsklyftorna i 2 msk smör. Lägg köttet på tallrikar. Fördela jordärtskocks-crème, rödbetor och svamp vid sidan om. Garnera med kapris, cashewnötter och krasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!