Rensteksknyten
1. Tina smördegsplattorna på köksbänken 10–15 min.
2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Tärna baconet. Fräs lök, pepparfukt och bacon i smöret i en stekpanna. Tärna renköttet och grovriv osten. Blanda fräset med renkött, ost, persilja och ägg. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 200°. Dela smördegplattorna mitt itu och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk till kvadrater, ca 13×13 cm. Pensla runt kanterna med äggulan blandad med vatten. Lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat. Rulla ihop och tryck ihop i kanterna. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan med äggula.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera rensteksknytena nygräddade.