Knytena får en god och rökt sälta av både renstek och bacon. Servera på buffébordet eller som förrätt med sallad.

För 8 st

Ingredienser

4 djupfrysta smördegsplattor
2 msk vetemjöl
1 äggula
1 msk vatten

Fyllning

1 gul lök
1 röd spansk pepparfrukt
50 g bacon
1 msk smör
150 g rökt renstek
100 g västerbottensost
2 msk persilja hackad
1 ägg
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Rensteksknyten

1. Tina smördegsplattorna på köksbänken 10–15 min.
2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Tärna baconet. Fräs lök, pepparfukt och bacon i smöret i en stekpanna. Tärna renköttet och grovriv osten. Blanda fräset med renkött, ost, persilja och ägg. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 200°. Dela smördegplattorna mitt itu och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk till kvadrater, ca 13×13 cm. Pensla runt kanterna med äggulan blandad med vatten. Lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat. Rulla ihop och tryck ihop i kanterna. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan med äggula.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera rensteksknytena nygräddade.

Fler recept med: Buffémat, Förrätter, Tjejmiddag, Vilt