00000

Potatis, morötter och brysselkål kan stekas i ugnen på bakplåtspapper utan extra fett. Den sötstarka lingonklicken passar perfekt till.

För 4 personer

Ingredienser

6-8 potatisar, (700 g)
2 morötter, (ca 200 g)
300 g brysselkål, frysta eller förvällda
2 pkt fryst renskav, (à 240 g)
0,5 msk rapsolja
1 tsk salt, + 2 krm
2 krm nymald svartpeppar, + 1 krm
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 dl minifraiche
2 msk lingonsylt

Renskavspytt med chili- och lingonsås

 

1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatis och morötter i små tärningar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Halvera brysselkålen. Låt brysselkålen tillagas tillsammans med potatis och morötter när ca 5 minuter återstår av tillagningstiden.

2. Stek renskavet i oljan enligt förpackningens anvisning. Blanda i rotfrukterna och fräs med ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

3. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop minifraiche med lingonsylt och chili. Smaka av med 2 krm salt. Servera skavpytten med chili- och lingonsås.

Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Vilt